Majanduseksperdid ei suuda Kataloonia kriisi mõju hinnata

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CaixaBanki sularahaautomaat Madridis, protestiks Kataloonias toimuva vastu Hispaania lipuvärvidesse ehitud rõdu all.
CaixaBanki sularahaautomaat Madridis, protestiks Kataloonias toimuva vastu Hispaania lipuvärvidesse ehitud rõdu all. Foto: SUSANA VERA / REUTERS / Scanpix

CaixaBanki juht Gonzalo Cortázar tunnistas sel nädalal, et enne 1. oktoobrit oli tõepoolest tunda klientide närvilisust – hoiustajad hakkasid raha Kataloonia suurimast pangast välja võtma.

Pärast seda, kui CaixaBank teatas, et kolib oma peakorteri iseseisvusmeelsete poliitikute juhitavast piirkonnast ära, hoiuste väljavool Cortázari väitel lõppes, kirjutas Financial Times. Hispaania ajalehe El Confidencial väitel kaotas pank iseseisvuslaste «referendumile» eelnenud nädalaga kuue miljardi euro väärtuses hoiuseid. Caixa on seda summat eitanud, kuid pole samas öelnud, milline on see arv nende endi andmeil.

Teisi oma baasi Katalooniast välja kolivaid firmasid, millest paljud on põliskatalaani ettevõtjate asutatud, on praeguseks kogunenud umbes 1300.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles