Norra hakkab allveelaevaga Teravmägedes alla kukkunud kopterit otsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mi-8 helikopter.
Mi-8 helikopter. Foto: Denis Abramov/Sputnik/Scanpix

Norra päästeteenistus kaasas Teravmägede lähedal merre kukkunud Vene helikopteri otsingutesse kaugjuhitava allveelaeva. Põhja-Norra ühine päästekeskus ütles täna, et kogu öö kestnud otsingud ei ole tulemust andnud.

Eile kukkus Teravmägede lähedal merre Venemaa helikopter kaheksa inimesega pardal, teatas Norra päästekeskus oma Twitteri kontol.

Õnnetus juhtus 2-3 kilomeetri kaugusel rannikust kella 15.30 paiku. Mi-8 kopter oli teel Vene asundusest Piramid Teravmägede suuruselt teise asulasse Barentsburgi.

Kohalik ajaleht Svalbardposten kirjutas, et õnnetusse sattus Vene relvajõudude Mi-8 kopter. Vene energeetikaministeeriumi teatel kuulus kopter riigiettevõttele Arktikugol.

Kopteri pardal oli viis meeskonnaliiget ning Venemaa Artika ja Antarktika uurimisinstituudi kolm töötajat.

Norra põhjaosa päästeteenistuse kõneisik Tore Hongset ütles Norra uudisteagentuurile NTB, et nad ei saanud kopterilt hädasignaali. Arvatavasse õnnetuskohta suundus mitu päästemeeskonda ja piirivalvealused. Kohalikud haiglad seati häireolukorda.

Barentsburg on Vene söekaevanduslinnake, kus elab umbes 500 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles