Keda toetaksid katalaanid valimistel?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguste küsitluste kohaselt jääks iseseisvusvastase Ciudadanose partei Kataloonia liider Ines Arrimadas ka uute valimiste järel presidendikohast ilma.
Praeguste küsitluste kohaselt jääks iseseisvusvastase Ciudadanose partei Kataloonia liider Ines Arrimadas ka uute valimiste järel presidendikohast ilma. Foto: RAFAEL MARCHANTE / REUTERS / Scanpix

Kataloonia rahva toetus iseseisvusele võib olla mõõnas: Barcelona ajalehe El Periódico avaldatud küsitluse kohaselt toetab seda vaid 36 protsenti, märkis The Economist nädalavahetusel.

Viidatud uuringu kohaselt soovib 69 protsenti Kataloonia elanikest uusi piirkondlikke valimisi. Aga lisaks on 69 protsenti neist ka vastu seadusi rikkunud piirkonna autonoomia piiramisele Hispaania põhiseaduse artikliga 155.

Esmaspäeval avaldas parempoolne Madridis baseeruv ajaleht La Razon uuringutulemused, mille kohaselt kaotaksid iseseisvuslased uute valimiste korral enamuse Kataloonia parlamendis. Kui praegu valitsevad nad 72 häälega 135-kohalises parlamendis, siis järgmine kord oleks neil 65 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles