Malis hukkus plahvatuses kolm ÜRO rahuvalvajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MINUSMA sõdurid konvoi kinni jäänud saatemasinat välja tõmbamas.
MINUSMA sõdurid konvoi kinni jäänud saatemasinat välja tõmbamas. Foto: HANDOUT/REUTERS

Mali põhjaosas sai neljapäeval surma kolm ÜRO rahuvalvajat ja veel kaks vigastada, kui nende sõiduk sõitis omavalmistatud lõhkeseadeldisele, teatas maailmaorganisatsioon.     

ÜRO rahuvalvemissiooni Malis (MINUSMA) avalduse kohaselt saatis rahuvalvajate masin logistikakonvoid Kidalist põhja poole jääval maanteel Tessaliti ja Aguelhoki vahel.

Prantsuse sõdurid likvideerisid riigi põhjaosas nädala alguses terrorivõrgustikuga Al-Qaedaga seotud relvastatud terrorirühma, tappes 15 džihadisti.

Relvajõudude kõneisik Patrick Steiger ütles, et terroritõrjeoperatsioonis Barkhane osalevad Prantsuse sõdurid korraldasid koos eriüksuslastega ühisoperatsiooni umbes 100 kilomeetrit Kidalist kirdes. Operatsioon, mida toetasid ka sõjalennukid ja kopterid, korraldati esmaspäeva hilisõhtul.

Rühm kuulus Islami Magribi Al-Qaedaga (AQMI) seotud liikumisse Ansar Dine.

Nigeri edelaosas sai kuu alguses surma kolm ja haavata kaks USA eriüksuslast, kui nende pihta avati Mali piiri lähedal varitsusest tuli. USA sõdurid oli tavapärasel patrullkäigul koos Nigeri valitsusväelastega.

ÜRO peasekretär António Guterres hoiatas kuu keskpaiku, et Aafrika Saheli piirkond on langemas kõikehaaravasse vägivalda ja ÜRO peab aitama piirkonnal seista vastu islamiäärmuslaste ohule.

Guterres ütles ÜRO Julgeolekunõukogule edastatud raportis, et ÜRO ja teised doonorid peavad toetama regionaaljõude, mille on loonud Burkina Faso, Tšaad, Mali, Mauritaania ja Niger.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles