Galerii ja video: kalalaev päästis viis kuud merehädas olnud purjetajad (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Purjelaeva mootor lakkas mai lõpus keset ookeani töötamast ning Tahitile jõuda lootnud paar pidas keset ookeani koos oma koeradega vastu viis kuud puhastatud vett ja kuivtoitu süües.

Ühendriikide merevägi teatas eile, et päästis kaks ameeriklasest purjetajat ja nende koerad Vaikse ookeani keskelt.

Jennifer Appel ja Tasha Fuiaba olid koos kahe koeraga alustanud kevadel reisi Hawaiilt Tahitile.

Kuid 30. mail lakkas tormiga võideldes laeva mootor töötamast ning paar arvas, et jätkab oma 3200 kilomeetri pikkust teekonda tuule jõul.

«Kaks kuud pärast reisi algust ja pikalt pärast seda, kui olid kavatsenud Tahitile jõuda, hakkas paar väljastama hädaabikõnesid. Nad helistasid igapäevaselt, kuid ei olnud piisavalt lähedal ei teistele alustele ega rannikujaamadele, et neid kuulda oleks olnud,» teatas USA merevägi.

Lõpuks päästis Taiwani kalalaev merehädalise paari koos koeradega ligi 1400 kilomeetrit Jaapani rannikust kirde pool pärast seda, kui USA Guami piirivalvealus kalalaeva teavitas.

«Ma olen tänulik meie riigi abil eest. Nad päästsid meie elud,» sõnas Appel. «Need naeratused, mis meid laeva nähes valdasid, tõid täielikku kergendust.»

Appeli sõnul olid nad kuudepikkuse ookeanil loksumise üle elanud tänu veepuhastajale ja aastasele kuivtoidu varule. Kõik pardalolnud paistsid esmasel kontrollil terved.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles