Rajoy palus senatilt volitusi Kataloonia juhtkond tagandada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariano Rajoy.
Mariano Rajoy. Foto: SUSANA VERA/REUTERS/Scanpix

Hispaania peaminister Mariano Rajoy palus täna senatilt volitusi tagandamaks Kataloonia juhtkond eesotsas regionaalpresidendi Carles Puigdemontiga, et takistada piirkonna iseseisvuspüüdlusi.

Rajoy esines täna teadaandega, milles palus riigi senatil anda heakskiit Kataloonia presidendi Carles Puidgemonti ja tema valitsuse tagandamiseks, et peatada eraldumismeelse piirkonna tegevus.

Madridis parlamendi ülemkojas kõnelenud Rajoy kutsus senatit üles andma heakskiitu artiklile 155, millega saata laiali Kataloonia valitsus, selle asepresident ja kõik kohalikud ministrid.

Arutelu kestab senatis eeldatavasti mitu tundi, hääletuseni jõutakse ilmselt alles õhtul. Rajoy parempoolsel Rahvaparteil on senatis enamus.

Kataloonia parlament koguneb istungile Barcelonas, sest Puigdemont ei kuulutanud eile välja ennetähtaegseid regionaalvalimisi, mis võiksid leevendada pingeid Hispaania keskvalitsusega, vaid jättis selle parlamendi otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles