Saksa vangid varastasid 45 kilo liha ja tegid sellest vorsti (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstivabrik.
Vorstivabrik. Foto: Vitalii Timkiv/Sputnik/Scanpix

Nelja Saksa kinnipeetavat süüdistatakse 45 kilo sealiha varastamises vangla köögist ja sellest valmistatud saaduste oma kongide külmikusse peitmises. Pole kindel, mida vangid kavatsesid lihaga peale hakata.

Nejale mehele vanuses 42-56 eluaastat esitati süüdistus 45 kilo sealiha varastamises Celle range režiimiga vangla köögist.

Väidetavalt võtsid mehed liha väikestes kogustes, valmistasid neist vorste ja šnitsleid ja säilitasid neid oma kongide külmikutes.

Arvatakse, et kurikaelad panid varguse toime vanglapersonali abiga – viies süüdistatav on köögi peakokk. Kohtuprotsess lihavaraste üle algas eile.

Süüdimõistva otsuse korral võib mehi oodata trahv või vangistuse pikendamine kuni kolme aasta võrra.

Teo motiivid on siiani ebaselged. Erinevalt sigarettidest ei ole lihatooted vangide seas valuutana tuntud.

Calle vangla söökla toidukvaliteedi kohta andmed puuduvad.

Uudishimulikud peavad nüüd ootama kolm päeva vältava kohtuprotsessi lõpuni, et selgitada välja, kas vangid tahtsid lihatooteid vahetada muu kauba vastu, müüa neid väljapoole või soovisid lihtsalt maitsvat suutäit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles