Putin kavatseb korraldada Zapadi õppusi iga kahe aasta tagant (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväeõppused Zapad-2017 Valgevenes.
Sõjaväeõppused Zapad-2017 Valgevenes. Foto: Jevgeni Bijatov/Sputnik/Scanpix

Saksa väljaande Der Spiegel andmetel teatas Venemaa presidendi Vladimir Putini saadik, et edaspidi toimuvad suured sõjaväeõppused NATO idapiiri vahetus läheduses iga kahe aasta tagant.

Väljandele Der Spiegel teadaolevalt tahab Venemaa suuri sõjaväeõppusi Zapad NATO idapiiri vahetus läheduses oluliselt laiendada. Senise nelja aasta asemel hakkavad kõiki Vene sõjaväe väeliike hõlmavad kuni 100 000 sõjaväelase, sadade tankide ja sõjalennukitega õppused koostöös Valgevenega toimuma iga kahe aasta tagant.

Varem toimusid Venemaa ja Valgevene vägede ühised suurõppused NATO piiri läheduses iga nelja aasta tagant ja teistel aastatel toimusid õppused Ida, Lõuna ja Põhja sõjaväeringkonnas.

NATO analüüsi kohaselt kujutas septembris koostöös Valgevenega toimunud Zapadi õppus endast vaid palju suurema manöövri tuuma. NATO kinnitusel toimusid Zapadiga seotud suurõppused Ukraina ja Venemaa piirist lõunas kuni 2000 kilomeetri kaugusel põhjas asuva Koola poolsaareni.

Analüüsi kohaselt tõestas Venemaa viimaste õppustega, et on suuteline tegutsema samaaegselt kogu NATO idapiiri ulatuses kõigi väeliikidega, mille hulka kuuluvad nii maa-, õhu- kui merevägi. Eelmise Zapadi õppuse ajal aastal 2013 esines veel probleeme vägede juhtimisega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles