Sakslased aitavad Eesti merd turvalisemaks muuta

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad tervitamas Tallinnasse saabuvat Saksa mereväe miinitõrjeeskaadrit.
Ajateenijad tervitamas Tallinnasse saabuvat Saksa mereväe miinitõrjeeskaadrit. Foto: mil.ee

Täna lahkuvad Tallinnast oma kodusadamasse Kieli reede hommikul siia saabunud viis Saksamaa 3. miinitõrjeeskaadri alust. Eesti ja Saksamaa mereväe ühised tegemised näitavad mereväe ülema mereväekapten Jüri Saska sõnul üle 20 aasta kestnud pikka ja tihedat sidet kahe riigi mereväe vahel. 

Saksamaa 3. miinitõrjeeskaader väljus kodusadamast Kielist täpselt kaks nädalat tagasi. Vahepealsete nädalate jooksul harjutati Läänemere kesk- ja lääneosas, peatuti nädalavahetuseks Rootsi pealinnas Stockholmis ning seejärel liiguti edasi juba Eesti rannikuvetesse, kus Paldiski lähistel tehti kahjutuks kümme Esimesest maailmasõjast pärinevat lõhkekeha.

«See teeb teie veed turvalisemaks. Miinide kahjutuks tegemine on oluline ja tuleme siia nii tihti kui võimalik, seda juba alates 1995. aastast,» lausus miinitõrjeeskaadri ülem kaptenleitnant Martin Schwarz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles