Saksa kohus mõistis vangi kaks islamiäärmuslast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Shabaabi võitleja Somaalias.
Al-Shabaabi võitleja Somaalias. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Frankfurdi kohus mõistis täna vangi kaks meest, kes käisid Somaalias ja Süürias džihadistide ridades võitlemas.

Somaalias sündinud Saksa kodanik Abshir A. (29), kes oli võidelnud Somaalias Al-Qadaga seotud äärmusrühmituse Al-Shabaab ridades, mõisteti süüdi välisriigi terrorirühmitusse kuulumises ning talle määrati kahe aasta ja kümne kuu pikkune vanglakaristus.

Muqdishos sündinud mees radikaliseerus ning sõitis 2012. aastal Saksamaalt Somaaliasse ning tegutses 2014. aasta alguseni aktiivselt Al-Shabaabis.

Somaaliasse jäi ta ka pärast seda, naastes Saksamaale alles eelmisel aastal. Ta peeti kinni 2016. aasta juulis Frankfurdi lennujaamas.

Frankfurdi kohus mõistis kaheks aastaks ja kaheksaks kuuks vangi türklase Özkan Ç. (29), kes liitus Süürias sunniidi rühmitusega Junud al-Sham.

Özkan sõitis Süüriasse 2013. aastal koos naisega ja liitus rühmitusega, mille võitlejaist paljud jooksid hiljem üle äärmusrühmituse Islamiriik poolele. Väidetavalt sai Özkan relvastusalast väljaõpet ning õpetas teistele saksa keelt kõnelenud pühasõdalastele araabia keelt.

Ta naasis Saksamaale 2013. aasta lõpus ja peeti kinni 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles