USA koalitsioon teatas ekslikult relvarahust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA armee kolonel Ryan Dillon (paremal) ja Iraagi relvajõudude pressiesindaja kinrdal Yahyah Rasul.
USA armee kolonel Ryan Dillon (paremal) ja Iraagi relvajõudude pressiesindaja kinrdal Yahyah Rasul. Foto: KARIM KADIM/AP/Scanpix

USA juhitav koalitsioon teatas täna ekslikult relvarahust Iraagi keskvalitsuse ja Kurdistani võimude vahel, ütles kolonel Ryan Dillon esialgset teadet parandades.

Ta lisas, et ehkki kõnelused käivad ja lahingutegevus on ajutiselt peatunud, ei kuulutatud täna ametlikult relvarahu välja.

Dillon ütles varem, et koalitsiooni teavitati relvarahust täna hommikul.

Kokkupõrked Iraagi valitsusvägede ja Kurdistani üksuste vahel puhkesid oktoobri algul, kui Bagdadi üksused asusid hõivama Kirkuki linna ja teisi autonoomsest Kurdistanist väljapoole jäävaid alasid, mille kurdid võtsid ära äärmusrühmituselt Islamiriik (ISIS).

Iraagi peaminister Haider al-Abadi teatas täna, et relvajõudude liikumine Bagdadi ja autonoomse Kurdistani vaidlusalusel territooriumil peatatakse 24 tunniks.

Abadi, kes on ka relvajõudude ülemjuhataja, ütles, et ööpäevase pausiga antakse föderaalvõimude ja Kurdistani valitsuse ühisele tehnilisele komisjonile võimalus töötada välja föderaalvägede paigutamine kõigisse Põhja-Iraagi vaidlusalustesse piirkondadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles