Novaja Gazeta peatoimetaja kavatseb töötajatele relvad osta (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novaja Gazeta toimetus.
Novaja Gazeta toimetus. Foto: Sergey Mamontov/RIA Novosti/Scanpix

Vene prominentseima opositsiooniajalehe Novaja Gazeta peatoimetaja Dmitri Muratov teatas, et kavatseb väljaande töötajatele ajakirjanike vastu suunatud vägivalla tõttu osta kummikuulidega relvad, vahendab RFE/RL. 

Dmitri Muratov
Dmitri Muratov Foto: MIKHAIL METZEL/AP

Muratov teatas plaanist 26. oktoobril – kaks päeva peale seda, kui Vene ainsa sõltumatu

raadiojaama Ehho Moskvõ saatejuhti Tatjana Felgenhauerit pussitati.

Muratovi sõnul ostetakse ajakirjanikele traumarelvad ja neile õpetatakse, kuidas püsse kasutada. Lisaks võetakse peatoimetaja teatel kasutusele veel teisedki julgeolekumeetmed, mida ta ei täpsustanud.

«Relvastan uudistetoimetuse,» ütles ta. «Tagame ajakirjanike julgeoleku veel teistelgi viisidel, millest ma rääkida ei soovi.»

«Kui riik pole võimeline meid kaitsma, teeme seda ise,» ütles Muratovi asetäitja Sergei Sokolov. «Muud viisi pole.»

Tatjana Felgenhauer
Tatjana Felgenhauer Foto: Vitaly Ruvinsky/AP

Mitmed Novaja Gazeta ajakirjanikud on tapetud või surnud salapärastel asjaoludel, kaasa arvatud tuntud Kremli-kriitik Anna Politkovskaja. Ta tulistati surnuks 2006. aastal.

Kremli kõneisik Dmitri Peskov sõnas, et ei näe mingit põhjust, miks ajakirjanike julgeolekule peaks pöörama erilist tähelepanu. «Kahjuks võib igaüks meist mõne hullu ohvriks langeda,» ütles ta.

Väidetavalt vaimsete häirete all kannatav Boris Grits tungis esmaspäeval Ehho Moskvõ toimetusse ja haavas Felgenhauerit noaga kaela, ajakirjanik viidi haiglasse. Felgenhauer on korduvalt võtnud Kremli suhtes kriitilise positsiooni. Ajakirjaniku elu enam ohus pole, ta toimetati neljapäeval intensiivravist tavapalatisse. 

Boris Grits kohtusse saabumas.
Boris Grits kohtusse saabumas. Foto: Mikhail Pochuyev/Mikhail Pochuyev/TASS
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles