Paavst: kristlased saavad edendada Euroopas poliitilist dialoogi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: GREGORIO BORGIA/AP/SCANPIX

Paavst Franciscus ütles laupäeval, et kristlased saavad kujundada Euroopa tulevikku, edendades poliitilist dialoogi eriti seal, kus see on ohustatud ja kus vastasseis näib peale jäävat.

Paavst pidas oma viienda kõne Euroopa teemal päev pärast seda, kui Kataloonia parlament ühepoolselt iseseisvuse välja kuulutas, ning ajal, mil britid on pidamas läbirääkimisi Euroopa Liidust lahkumise üle.

Franciscus rääkis kiriku- ja poliitikajuhtidele, et poliitika on dialoogi edendamise asemel muutunud hoopiski «vastaspoolte kokkupõrgete foorumiks».

Ta viitas äärmuslike ja populistlike rühmade esiletõusule. Paavsti sõnul on nad muutnud protesti oma poliitilise sõnumi tuumaks, pakkumata seejuures välja konstruktiivset poliitilist projekti. Kristlased saavad siin toeks olla, rõhutades, et Euroopa koosneb inimestest, mitte institutsioonidest ja statistikast, lisas paavst.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles