Kuuba nimetas kummalisi rünnakuid USA diplomaatidele väljamõeldiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba välisminister Bruno Rodriguez.
Kuuba välisminister Bruno Rodriguez. Foto: AFP / Scanpix

Kuuba välisminister Bruno Rodriguez nimetas laupäeval kummalisi rünnakuid USA diplomaatidele täielikuks väljamõeldiseks, mida kasutatakse Ühendriikide ja Kuuba suhete õõnestamiseks.

"Need niiöelda helirünnakud on täielik väljamõeldis. Tegemist on poliitilise manipulatsiooniga, mille eesmärgiks on kahjustada kahepoolseid suhteid," ütles minister.

Rodriguezi hinnangul on valed igasugused väited mistahes rünnakute kohta diplomaatide vastu.

"Nende valeväidete valguses on samas aset leidnud kahe riigi suhete väga tõsine halvenemine," tõdes välisminister.

Washington pole rünnakutes ametlikult Havannat siiski veel süüdistanud, kuid seal avaldati arvamust, et Kuuba võimud saaksid tahtmise korral need peatada.

Ühendriikide president Donald Trump ütles eelmisel nädalal, et Kuubal on kohustus hoida ära rünnakuid USA diplomaatide vastu Havannas.

Vastates ajakirjanike küsimusele, kas ta on nõus, et Kuuba valitsus suudaks peatada need kummalised rünnakud, sõnas Trump: "Ma usun, et Kuuba on vastutav."

"Ma usun, et see on väga ebatavaline rünnak, kuid ma usun, et Kuuba on vastutav. Jah," ütles Trump.

USA president ei täpsustanud, kas ta usub, et Kuuba korraldas rünnakud või kannab vastutust seetõttu, et need leidsid aset Kuuba territooriumil.

Trumpi administratsioon on varem öelnud, et Kuuba vastutab USA diplomaatide turvalisuse eest riigis, kuid ei ole Havannat rünnakutes süüdistanud.

USA teatel sai Kuubal "helirünnakutes" kannatada 22 Ühendriikide valitsuse töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles