Trump nõuab kõigi Clintoni e-kirjade avaldamist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Ühendriikide president Donald Trump tahab, et riigi välisministeerium kiirendaks kõigi nende valduses olevate veel avaldamata aasta eest valimistel tema vastu kandideerinud Hillary Clintoni e-kirjade avaldamist, vahendab CNN. 

Lisaks tahab Trump, et Ühendriikide välisministeerium heidaks valgust juurdlusele, mis algatati, et uurida Venemaa pingutusi suurendada mõjuvõimu Ühendriikide uraaniäris endise USA presidendi Barack Obama aegu.

Valge Maja ametnike kinnitusel on Trump huvitatud e-kirjade ja algatatud juurdluse dokumentide avaldamisest vaid seetõttu, et on pühendunud läbipaistvuse suurendamisele.

Donald Trump
Donald Trump Foto: WIN MCNAMEE/AFP

Allikad lisasid, et Trump on väga nördinud, et riigi agentuurid nii aeglaselt tegutsevad. Samuti ei sihi president nende sõnul oma üritustega ühtki spetsiifilist isikut, kuigi nii juurdlus kui ka e-kirjad on seotud ühe poliitilise figuuri – tema lemmikmärklauaga – Hillary Clintoniga.

Clintoni – aegne välisministeerium toetas 2010. aastal tehingut, mille käigus omandas Venemaa muuhulgas kontrolli 20 portsendi USA uraanivarade üle. Clinton eitab, et tal selle tehinguga üldse mingit seost oli.

Anfieldi uraanitehas Ühendriikides. Ainfieldi tehas teeb koostööd Venemaaga. 
Anfieldi uraanitehas Ühendriikides. Ainfieldi tehas teeb koostööd Venemaaga. Foto: GEORGE FREY/AFP

Lisaks vajab välisministeeriumis enne avaldamist läbi vaatamist umbes 40 000 lehekülge dokumente, mille hulgas võib olla ka Clintoni e-kirju. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles