Galerii: Barcelonas protestis Kataloonia isesisvumise vastu sadu tuhandeid inimesi (129)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Barcelonas avaldas  Hispaania ühtsuse toetuseks meelt umbes 300 000 inimest, teatas kohalik politsei, korraldajad hindavad osalejate arvu 1,1 miljonile.

Hispaania koosseisu jäämise pooldajad kogunesid meeleavaldusele pärast seda, kui Kataloonia parlament jõuka 7,5 miljoni elanikuga piirkonna reedel iseseisvaks kuulutas.

Protestijad kandsid Hispaania punakollaseid lippe ja plakateid, millel seisis «De Todos». Sellega taheti öelda, et Kataloonia kuulub kõigile piirkonna elanikele. Ühele suurele lipule oli kirjutatud «Me oleme kõik Kataloonia» ning rahvas skandeeris «Puigdemont vangi» ja «Elagu Hispaania».

Meeleavalduse korraldanud ühenduse Societat Civil Catalan sõnul oli üritus eesmärk  kaitsta Hispaania ühtsust ning tõrjuda pretsedenditut rünnakut demokraatia ajaloos. Ürituse lööklause on: «Me oleme kõik Kataloonia. Terve mõistus kooselu heaks!»

Inimesed kogunemas Hispaania ühtsuse toetamiseks.
Inimesed kogunemas Hispaania ühtsuse toetamiseks. Foto: Gonzalo Arroyo/AP

Hispaania peaminister Mariano Rajoy vallandas eilel, päev pärast Kataloonia parlamendis toimunud iseseisvumishääletust, regionaalvalitsuse. Rajoy sõnul saadab ta laiali ka Kataloonia parlamendi ning korraldab 21. detsembril uued Kataloonia parlamendi valimised.

Peaminister loodab, et iseseisvumisvastased jõud saavutavad uues parlamendikoosseisus enamuse. Praegu on parlamendis napp enamus iseseisvuslastel - iseseisvumist pooldas reedel 135-liikmelise parlamendi 70 liiget. Hispaania ühtsus toetavad parlamendisaadikud boikottisid hääletust.

Puigdemont on kutsunud katalaane Hispaania valitsuse sammudele rahumeelset vastupanu osutama.

Iseseisvusmeelsete meeleavaldusi täna oodata ei ole.

Kommentaarid (129)
Copy
Tagasi üles