Puigdemont saaks põhimõtteliselt küsida Belgialt varjupaika

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iseseisvumismeelsed protestijad Kataloonia lippu lehvitamas.
Iseseisvumismeelsed protestijad Kataloonia lippu lehvitamas. Foto: Francisco Seco/AP/Scanpix

Ametist tagandatud Kataloonia ekspresident Carles Puigdemont saaks põhimõtteliselt küsida Belgias varjupaika, kuid see tekitaks Belgiale raske diplomaatilise olukorra Hispaaniaga, ütles Belgia üks riigisekretäridest täna.

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont Foto: RAFAEL MARCHANTE/REUTERS

«Pole ebarealistlik, et Puigdemont küsib varjupaika,» ütles riigisekretär varjupaiga ja immigratsiooni valdkonnas Theo Francken.

«Belgias on võimalik ELi subjektina küsida varjupaika,» lausus Francken, kuid rõhutas, et Belgia pole tegemas Puigdemontile ettepanekut küsida Belgias varjupaika. «Punast vaipa ma talle lahti veeretamas ei ole,» ütles ta. «Kui Puigdemont esitab Belgiale varjupaigataotluse, siis siseneksime keerulisse diplomaatilisse olukorda Hispaania võimudega. See on ilmselge.»

Puuduvad teated, et Puigdemont oleks küsinud üheltki riigilt varjupaika pärast seda, kui Hispaania keskvalitsus tagandas Kataloonia valitsuse ja võttis regiooni haldamise enda kätte.

Theo Francken
Theo Francken Foto: BENOIT DOPPAGNE/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles