Macron Prantsuse Guajaanale: ma pole jõuluvana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron Prantsuse Gujaanas.
Emmanuel Macron Prantsuse Gujaanas. Foto: RONAN LIETAR/REUTERS/Scanpix

Eile ja üleeile Prantsuse Guajaanas visiidil viibinud Prantsusmaa president Emmanuel Macron ütles töötuse ja julgeolekuprobleemide käes vaevleva territooriumi elanikele, et ta pole jõuluvana ega soovi anda alusetuid lubadusi, vahendab Guardian. 

Lõuna- Ameerikas Brasiiliast põhja jääva Prantsuse territooriumi pealinna Cayenne’i külastanud Macron ei teinud rahva hulgas piltide jaoks poseerides õhus levivat kanepihaisu sisse hingates asjaolust suurt numbrit. Samas hoiatas noori, et koolitööde tegemisele see kaasa ei aita.

«Ah nii, mõned teist ei suitseta ainult sigarette, jah?» küsis Macron naerdes reedel. «See ei ole koolitöödel abiks!»

Prantsuse presidenti tervitati suurejooneliste meeleavaldustega. Paljud kohalikud tunnevad, et Pariisi keskvalitsus ignoreerib nende probleeme. Territooriumi töötuse määr on 23 protsenti, muret tekitab kõrge immigratsiooni tase, halvad teeolud ja puudulik infrastruktuur.

Macron ütles kohalikele, et ei tulnud neile andma suurejoonelisi tühje lubadusi nagu seda on tehtud minevikus. «Ma pole jõuluvana ja ei kavatse teid kui lapsi kohelda,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles