Birmas avaldatakse meelt sõjaväe toetuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troonist ilma jäänud Miss Grand Myanmar 2017 Shwe Eain Si sõjaväe toetuseks sõna võtmas.
Troonist ilma jäänud Miss Grand Myanmar 2017 Shwe Eain Si sõjaväe toetuseks sõna võtmas. Foto: Thein Zaw/AP/Scanpix

Birma suurimas linnas Yangonis avaldasid kümned tuhanded inimesed täna toetust sõjaväele, mida rahvusvaheline kogukond süüdistab rohingjade tagakiusamises ja riigist välja ajamises.

Lääne-Birmast Arakani osariigist on alates augusti lõpust sõjaväe puhastusoperatsiooni eest Bangladeshi põgenenud üle 600 000 rohingja. ÜRO nimetab Birma sõjaväe operatsiooni etnilise puhastuse musternäidiseks.

Kuigi sõjaväe sammud rohingjade vastu on rahvusvaheliselt pälvinud laialdast hukkamõistu, siis siseriiklikult on 2015. aastal valimistel hävitavalt lüüa saanud sõjaväe populaarsus järsult tõusnud.

Endine Birma parlamendiliige sõjaväe toetuseks korraldatud kogunemisel kõnet pidamas.
Endine Birma parlamendiliige sõjaväe toetuseks korraldatud kogunemisel kõnet pidamas. Foto: Thein Zaw/AP/Scanpix

Täna meelt avaldanud birmalased kiitsid sõjaväe juhti Min Aung Hlaingi ning süüdistasid rahvusvahelist kogukonda sõjaväe ehk Tatmadaw survestamises". «Tatmadaw on riigi jaoks hädavajalik. See kaitseb meie etnilisi gruppe, rasse ja usundit,» ütles 54-aastane meeleavaldaja Nan Aye Aye Kyi uudisteagentuurile AFP.

Birma võimud ei arva rohingjasid Birma etniliste gruppide hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles