Trumpi pikaajaline liitlane kõrvaldati Twitterist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

Ühendriikide presidendi Donald Trumpi pikaajalise liitlase Roger Stone’i Twitteri konto suleti, vahendab Politico. 

Roger Stone
Roger Stone Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

Stone ründas reedel Twitteris CNNi uudisteankrut Don Lemonit ja teisi pärast seda, kui hakkasid levima kuuldused, et eriprokurör Robert Mueller esitab Trumpi Vene sidemete asjus esimesed süüdistused.

Stone säutsus, et Lemon on lollim kui koer ja mõnitusi ning karistusi väärt.

Twitteri esindaja rõhutas, et nende sotsiaalmeediakanalis kehtestatud reeglid keelavad ahistamise, laimu ja vaenu õhutamise. Stone’i võib eest oodata lõplik Twitteri-keeld.

Ametlikku rolli Stone’il Valges Majas pole. Viimati töötles ta aga presidenti, et see avaldaks endise Ühendriikide presidendi John Kennedy mõrva puudutavad dokumendid.

Stone töötas 1970ndatel tollase USA presidendi Richard Nixoni heaks, hiljem sai temast poliitiline konsultant. Ta väidab, et veenis Trumpi presidendiks kandideerima.

Presidendikampaania alguses töötas ta Trumpi nõunikuna, kuid koostöö lõppes segastel asjaoludel 2015. aasta augustis. Stone väidab, et ta lahkus omal soovil, Trumpi sõnul ta vallandati. Pärast seda on ta mitmel korral presidendi toetuseks meedias sõna võtnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles