Leid Londonis: mälupulk Briti suurima lennujaama julgeolekumeetmetega (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heathrow lennujaam
Heathrow lennujaam Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix

Suurbritannia pealinna Londoni Heathrow lennujaama salajane julgeolekustrateegia tuli avalikuks tänavalt leitud mälupulgalt, vahendab Independent. 

Kolm mälupulgal olnud dokumenti annavad ülevaate näiteks kuninganna ning kõrgete välisametnike marsuutidest ja kasutatavatest julgeolekumeetmetest Briti suurimas lennujaamas.

Mälupulgal on samuti kaart, milles on ära märgitud lennujaama turvakaamerad ja Heathrow Express rongiliini varuväljapääs. Teised dokumendid kirjeldavad ultrahelisüsteemi, mis kaitseb lennujaama välispiire ja kirjeldab detailselt, millised isikutuvastuse nõuded on sätestatud erinevatele lennujaama aladele ligipääsemiseks.

Mälupulga leidis lennujaamast umbes 16 kilomeetri kaugusel asunud tänavalt üks mees, kes selle sisu mõni päev hiljem uurida otsustas. Aru saanud, millega tegu, pöördus ta meediasse. Mälupulga sisu krüpteeritud ei olnud. Arvestades kohta, kust mälupulk leiti võis selle kaotada mõni lennujaama töötaja.

«Oleme üle vaadanud kõik oma julgeolekumeetmed ja võime kindlameelsed, et Heathrow’s on julgeolek tagatud. Lisaks käivitasime sisejuurdluse, et välja selgitada, kuidas selline asi juhtuda sai,» seisis Heathrow avalduses, mis väljastati peale juhtumi ilmsiks tulekut. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles