Norra päästjad leidsid kopterihuku järel ühe surnukeha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopteri otsimisoperatsioon Teravmägedes.
Kopteri otsimisoperatsioon Teravmägedes. Foto: Natalia Dmitrak/TASS/Scanpix

Eelmisel nädalal Norra Teravmägede saarestiku lähedal merre kukkunud Vene helikopteri lähedalt leiti esimese hukkunu surnukeha.

Norra päästjad leidsid eelmise nädala Vene kopteri allakukkumispaigast Teravmägede saarestikus ühe surnukeha, teatasid võimud täna.

Surnukeha leiti eile kopteri vrakist ligi 210 meetri sügavusel ning tõstetakse täna üles. Teiste hukkunute otsimine jätkub, kuid seda raskendab pimedus.

Neljapäeval kukkus Teravmägedes 3 kilomeetri kaugusel rannikust Barentsburgi asula lähedal alla Vene sõjaväekopter Mi-8, mille pardal oli viis meeskonnaliiget ja kolm Vene arktikauuringute instituudi töötajat.

«Vene helikopteri vrakk leiti Heeroddenist kirdes 209 meetri sügavusel,» teatasid päästeteenistused eile avalduses. «Kopteri otsingud on nüüdseks lõpetatud ning alustatud on eeldatavate hukkunute otsinguid.»

Päästeoperatsioon Teravmägedes.
Päästeoperatsioon Teravmägedes. Foto: Natalya Dmitrak/Natalya Dmitrak/TASS

Vene kopterit otsis alates neljapäevast merepatrull-lennuk, Taani lennuk, kaks Norra helikopterit ja mitu laeva.

Õnnetuse põhjus pole teada. Kopteri meeskond ei võtnud Norra võimudega ühendust ei enne ega pärast õnnetust.

Barentsburg on Vene söekaevanduslinnake, kus elab umbes 500 inimest.

1920. aastal sõlmitud lepingu alusel on Norral suveräänsus Teravmägede saarestiku üle, kuid teistel allakirjutanud riikidel on õigus kasutada piirkonna loodusvarasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles