Somaalias 27 inimelu nõunud rünnak maksis politseijuhile ametikoha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakupaigas.
Rünnakupaigas. Foto: Farah Abdi Warsameh/AP

Somaalia pealinnas Muqdishos pühapäeva hommikul lõppenud hotellirünnaku ohvrite arv on tõusnud 27-ni, teatas Somaalia valitsus ja tegi samas teatavaks riigi politsei- ja luurejuhi vallandamise.

Ohvrite arvu täpsustas valitsuse istungil sisejulgeolekuminister Mohamed Abukar Islow. Ministrid otsustasid vallandada politseijuht Abdihakim Dahir Saidi ja luureagentuuri ülema Abdillahi Mohamed Sanbalooshe.

Rünnak algas laupäeva pärastlõunal, kui enesetapupommar õhkis hotelli sissepääsuvärava ees lõhkeainelastis sõiduki. Seejärel jooksid hoonesse viis ründajat.

Võimude andmetel said sõdurid hotelli enda kontrolli alla alles pühapäeva hommikul. Kolm ründajat tapeti ja kaks saadi elusalt kätte.

Rünnaku korraldamise võttis omaks islamistlik äärmusrühmitus Al-Shabaab, mis ründab sageli erinevaid sihtmärke Muqdishos.

Somaalia president Abdullahi Mohamed tegi avalduse, milles märkis, et terroristide eesmärgiks on külvata hirmu rahva hulgas, mis näitas ühtekuuluvustunnet pärast paar nädalat tagasi aset leidnud verist rünnakut.

"Nad tahavad külvata hirmu inimeste hulgas, kes näitasid üles toetust rahu ja turvalisuse taastamise püüdlustele riigis," märkis riigipea.

Vaid kahe nädala eest hukkus pealinna rahvarohkel tänaval võimsas veokipommi plahvatuses vähemalt 350 inimest. Tegemist oli ohvriterohkeima rünnakuga riigi ajaloos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles