Inguššia liider: DNA-ekspertiis Umarovi tapmist ei kinnita

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doku Umarov
Doku Umarov Foto: SCANPIX

Inguššia presidendi Junus-Bek Jevkurovi sõnul näitavad DNA-ekspertiisi vaheandmed, et islami mässuliste liider Doku Umarov ei hukkunud jõustruktuuride suuroperatsioonis märtsi lõpus.

«Ekspertiis pole veel lõppenud, kuid olemasoleva informatsioon tema (Doku Umarovi, Interfax) likvideerimist eri kinnita,» ütles Jevkurov RIA Novostile.

Inguššias Sunženi rajoonis 28. märtsil aset leidnud Vene õhujõudude ja sisevägede ühisrünnakus relvastatud rühmituse laagrile hukkus 19 inimest.

Sellest ajast saadik on Vene meedias spekuleeritud selle üle, et kas Umarov oli tapetute seas või mitte. Kuna mitu surnukeha oli sellises seisundis, et nende identifitseerimiseks tuli teha DNA-analüüs.

Tšetšeenia president Ramzan Kadõrov rääkis aprilli keskel, et «mingeid kindlaid märke sellest, et Umarov ellu jäi, pole». Ta rõhutas, et väited telefonikõnedest, mida ta olla pärast operatsiooni teinud, «ei maksa võtta tõsiselt, kuna häält võib järele teha».

Venemaa julgeolekujõudude hinnangul on Umarov seotud mitmete kuritegudega. Ta on võtnud omale vastutuse näiteks Moskva metroojaamades ja Domodedovo lennujaamas toimunud plahvatuste eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles