Prantsuse president allkirjastas vastuolulise terrorismivastase seaduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik Prantsusmaal.
Politseinik Prantsusmaal. Foto: XAVIER LEOTY/AFP/Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron allkirjastas uue terrorismivastase seaduse, mis asendab kaks aastat kestnud eriolukorra ja mille eesmärk on anda politseile rohkem vahendeid vägivaldse äärmusluse vastu võitlemiseks. 

Macroni sõnul jõustub seadus homme, päev enne eriolukorra korralist aegumist.

Prantsumaa president Emmnauel Macron  ja siseminister Gerard Collomb pärast seaduse allkirjastamist ajakirjanikega vestlemas. 
Prantsumaa president Emmnauel Macron  ja siseminister Gerard Collomb pärast seaduse allkirjastamist ajakirjanikega vestlemas. Foto: CHRISTOPHE ENA/AFP

Uus seadus annab julgeolekuametitele suuremad volitused läbiotsimisteks, usuliste rajatiste sulgemiseks ning arvatavate äärmuslaste liikumisvabaduse piiramiseks.

Riiklik eriolukord kehtestati 2015. aasta novembris pärast Pariisis toimunud terrorirünnakuid, milles hukkus 130 inimest. Sestpeale on seda pikendatud kuus korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles