OM-i peakorraldaja peab Põhja-Korea rünnakuohtu liialdatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gangneungi sisejäähall.
Gangneungi sisejäähall. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Lõuna-Koreas toimuvate 2018. aasta taliolümpiamängude peakorraldaja Lee Hee-beom peab liialdatuks kartusi, et Põhja-Korea võiks korraldada mängude ajal rünnaku.

Mitu riiki on väljendanud kartust seoses Pyeongchangi talimängudega, mis toimuvad veebruaris vaid 80 kilomeetri kaugusel kaht Koread lahutavast demilitariseeritud tsoonist.

Mängude peakorraldaja Lee Hee-beom kinnitas täna, et hirm võimaliku rünnaku pärast Pyeongchangile on üle paisutatud ning kuigi tegevusplaan on olemas, ei usu ta, et seda vaja läheks.

«Koead ei jagatud eile, Korea on olnud jagatud 1945. aastast,» sõnas Lee, lisades, et Lõuna-Korea on pidanud varemgi mitu turvalist spordi suurüritust.

Prantsusmaa, Saksamaa ja Austria on avaldanud kartusi mängude ohutuse osas. Suurbritannia aga töötas välja hädaolukorraks evakuatsiooniplaani.

Põhja-Korea korraldas septembris oma kuuenda ja seni võimsaima tuumakatsetuse ning on tulistanud rakette üle Jaapani Vaiksesse ookeani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles