Putini vastu kandideeriva Sobtšaki meeskond rebeneb kärinal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenia Sobtšak ja poliitekspert Igor Malašenko.
Ksenia Sobtšak ja poliitekspert Igor Malašenko. Foto: Maksim Blinov/Sputnik

Vene presidendiks kandideerimisest teatanud ajakirjaniku Ksenia Sobtšaki meeskond laguneb, sellest lahkus poliittehnoloog Aleksei Sitnikov, kes võttis kaasa suure osa staabi töötajaid.

Üks allikaist selgitas, et seal napib raha ja kõik tahavad ülemused olla, teise sõnul arutati eile staabis poolehoidjate kaasamist kampaaniasse, mille käigus tekkisid lahkarvamused ja Sitnikovi meeskond lahkus nõupidamiselt täies koosseisus.

Täna nad tööle ei tulnud, ja mõlemad allikad kinnitasid, et Sitnikov Sobtšakile kampaaniat enam ei tee.  

Sitnikovi meeskonna lahkumist kinnitas ka Sobtšaki esindaja Ksenia Tšudinova, Sitnikov ise ei olnud kommentaarideks kättesaadav.

Sitnikov oli Sobtšaki peamine poliittehnoloog. Ta tegutses Boris Jeltsini 1996. aasta presidendivalimiste kampaanias ja tegi hiljem koostööd Ukraina poliitiku Julia Tõmošenkoga (teda peetakse Tõmošenko kuulsa patsipärja väljamõtlejaks).

Viimati tegi ta valimiskampaaniat Sevastopoli kubernerile Dmitri Ovsjannikovile (varasem Venemaa asetööstus- ja kaubandusminister).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles