Iraagi Kurdistani liider astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval tulid Barzani toetajad Arbīlis tänavale, näitavamaks oma jätkuvat poolehoidu presidendiametist tagasi astunud iseseisvusreferendumi eestvedajale.
Esmaspäeval tulid Barzani toetajad Arbīlis tänavale, näitavamaks oma jätkuvat poolehoidu presidendiametist tagasi astunud iseseisvusreferendumi eestvedajale. Foto: SAFIN HAMED/AFP/Scanpix

Möödunud nädala lõpus teatas Iraagi Kurdistani president Massoud Barzani (pildil), et ei jätka alates tänasest autonoomse regiooni eesotsas. 71-aastane Barzani, kes oli 25. septembril toimunud iseseisvusreferendumi algataja ja peaideoloog, kinnitas Arbīlis Kurdistani parlamendi ees kõneledes, et jääb siiski pešmerga võitlejaks ja Kurdistani rahva saavutuste kaitsjaks.

Barzanile sai saatuslikuks iseseisvusreferendumi läbisurumine hoolimata nii Iraagi keskvõimu kui ka liitlastest lääneriikide – kelle huvides oli välistada Iraagi lagunemine – vastuseisust.

«Barzani sümboliseerib kurdi poliitika läbikukkumist, ainus, mis tal veel teha on jäänud, on avalikult vabandust paluda,» sõnas uudisteagentuurile AFP Kurdistani parlamendi liige Rabun Maarouf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles