Trump nimetas FBI-le tunnistusi andnud nõunikku valetajaks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald ja Melania Trump teisipäeval Valge Maja halloweenipeol.
Donald ja Melania Trump teisipäeval Valge Maja halloweenipeol. Foto: SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump vihjas, et endine kampaanianõunik George Papadopoulos, kes tunnistas FBI-le Kremli kontaktide kohta valetamist, andis valetunnistusi.

Trumpi hommikune Twitteri rünnak oli ajendatud eriuurija Robert Muelleri eilsetest süüdistustest presidendi kolme endise nõuniku vastu, mis olid esimesed pikaajalises Kremli-sidemete uurimises.

Tõsised süüdistused said Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort, tema äripartner ja endine Trumpi nõunik Rick Gates ja George Papadopoulos.

Varem oli Trump nimetanud Papadopoulost suurepäraseks inimeseks, kuid nüüd oli Trump silmnähtavalt vihane.

«Libauudised teevad ületunde. Nagu Paul Manaforti advokaat ütles: kokkumängu ei olnud ja mainitud juhtumid toimusid kaua enne kui ta kampaaniaga liitus. Vähesed inimesed teadsid noort madalatasemelist vabatahtlikku nimega George, kes tõestas, et on valetaja. Kontollige DEMOKRAATE!» kirjutas Trump.

Demokraatide süüdistamine on Trumpi pikaajaline strateegia. Koos toetajatega on ta muuseas väitnud, et demokraadid on Trumpi kohta mustavat informatsiooni sisaldava toimiku koostamise taga.

Trump on korduvalt eitanud kampaania ajal Venemaaga sidemete omamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles