Saksamaa tähistas reformatsiooni alguse 500. aastapäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wittenbergi lossikirikus toimunud jumalateenistusest võtsid osa ka kantsler Angela Merkel, president Frank-Walter Steinmeier, Bundestagi esimees Wolfgang Schäuble.
Wittenbergi lossikirikus toimunud jumalateenistusest võtsid osa ka kantsler Angela Merkel, president Frank-Walter Steinmeier, Bundestagi esimees Wolfgang Schäuble. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Saksamaal tähistati eile 500 aasta möödumist päevast, mil Wittenbergi ülikooli moraaliteoloogia professor Martin Luther olevat naelutanud kohaliku lossikiriku uksele oma 95 teesi indulgentside vastu. 31. oktoobrit 1517 peetakse kokkuleppeliselt maailma muutnud usupuhastuse alguseks.

Eile Wittenbergi lossikirikus (üleval paremal) toimunud jumalateenistusest (suurel pildil) võtsid osa ka Saksamaa liidrid, eesotsas president Frank-Walter Steinmeieri ja kantsler Angela Merkeliga (all paremal).

Ühtlasi tähendas eilne teenistus Wittenbergi lossikirikus aastapäevad väldanud pidustuste kulminatsiooni Saksamaal, kus 31. oktoober kuulutati tänavu ka riigipühaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles