Trump andis käsu karmistada USA-sse reisijate taustakontrolli

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald ja Melania Trump teisipäeval Valge Maja halloweenipeol.
Donald ja Melania Trump teisipäeval Valge Maja halloweenipeol. Foto: SIPA/Scanpix

Trump

President Donald Trump teatas teisipäeval, et andis pärast terrorirünnakut New Yorgis korralduse karmistada taustakontrolli välisriikidest USA-sse reisivatele inimestele.

"Andsin sisejulgeolekuministeeriumile just korralduse hoogustada meie juba äärmuslikku taustakontrolliprogrammi. On tore olla poliitiliselt korrektne, aga mitte selles," säutsus Trump.

Lennufirmad alustasid eelmisel nädalal check-ini eelsete intervjuude läbiviimist USA-sse suunduvate reisijatega.

Presidendi katsed keelata mitme moslemienamusega riigi elanikel Ühendriikidesse reisimine on põrkunud mitmele edukale kohtuhagile.

Trumpi valitsus teatas läinud nädalal, et jätkab põgenike vastuvõtmist 120-päevase keelu järel, kuigi jätkab reisikeeldu 11 "kõrge riskiga" riigi elanike suhtes.

Manhattanil sai teisipäeval surma kaheksa ja vigastada 11 inimest, kui renditud pikapveok rammis kõnni- ja rattateel rattureid ja jalakäijad ning sõitis otsa ka koolibussile. Politseil õnnestus avarii järel veokist väljunud ründaja elusalt tabada.

Tegemist on esimese surmava rünnakuga New Yorgis alates 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakutest, milles võimud on süüdistanud terrorismi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles