Vene ohvitserid üritasid Ukrainale sõjatehnikat müüa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Musta mere laevastiku meremees
Venemaa Musta mere laevastiku meremees Foto: Vasiliy Batanov/Sputnik/Scanpix

Krimmi garnisonikohus mõistis tingimisi vanglakaristuse ja trahvi kahele Venemaa ohvitserile, tunnistades nad süüdi mitmeotstarbelise lennutehnika smugeldamises Ukrainasse, edastas Venemaa poolt okupeeritud Krimmi piirivalve täna.

Süüdi tunnistati Musta mere laevastiku merelennuväe lennupolgu lennutehnika reglemendi- ja remondirühma ülem vanemleitnant Roman Goljato ja helikopterieskadrilli pardatehnik kapten Aleksei Bassenko. 

Ametlike andmete kohaselt jäid nad süüdi lennundusseadmete rühmaviisilises toimetamises üle Euraasia majandusühenduse piiri. 

Arvestades süü täielikku ülestunnistamist, kahetsust ja kriminaalasja uurimisele kaasaaitamist ning muid pehmendavaid asjaolusid mõiststi Goljato kolmeks ja pooleks aastaks tingimisi vangi koos 300 000 rublase trahviga, katseajaga kolm aastat ning Bassenko kolmeks aastaks tingimisi vangi 200 000 rublase trahviga, katsejaga kolm aastat.

Venemaa juurdluskomitee algatas uurimise mullu mais, otsus langeti tänavu oktoobri teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles