Leedu lubas Gruusiale miljon eurot abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: ImageSource/Scanpix

Leedu lubas täna peetud rahvusvahelisel doonorkonverentsil augustisõjast räsitud Gruusiale ülesehitustöödeks miljon eurot abi, teatas Leedu välisministeerium.

Vilniust esindanud ministeeriumi asekantsleri Laimonas Talat-Kelpša sõnul on Gruusia majanduse toetamiseks vaja taastada investorite usaldus Venemaa sissetungi käigus kannatada saanud riigi vastu.

Talat-Kelpša märkis konverentsil, et Leedu oli esimeste riikide seas, kes andisid konflikti ajal Gruusiale humanitaarabi. Tema andmeil annetasid Leedu kodanikud selleks kokku 445 000 litti (kaks miljoni krooni).

Brüsselisse kogunenud rahvusvahelised doonorid lubasid Thbilisile kokku 4,55 miljardit dollarit (55 miljardit Eesti krooni) abi.

ÜRO ja Maailmapanga asjatundjate hinnangul vajaks Gruusia sõjast taastumiseks järgmise kolme aasta jooksul 3,25 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles