Suurbritannia sai uue kaitseministri (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kaitseminister Gavin Williamson.
Uus kaitseminister Gavin Williamson. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Peaminister Theresa May nimetas täna uueks Suurbritannia kaitseministriks 41-aastase Gavin Williamsoni. 

Avalikkusele küllaltki tundmatu Williamsoni karjäär parlamendis sai alguse 2010. aastal. Pärast endise peaministri David Cameroni tagasiastumist asus ta toetama Theresa May-d ning oli ametis tema kampaaniajuhina. Pärast peaministriks saamist määras May Williamsoni parteidistsipliini eest vastutavaks. 

Eelmine kaitseminister Michael Fallon oli sunnitud ametist tagasi astuma seoses sobimatu käitumise süüdistusega.

Väidetavalt oli Fallon ebasobival viisil asetanud oma käe naisajakirjanik Julia Hartley-Breweri põlvele 2002. aastal. Fallon vabandas oma teo eest teisipäeval, aga eile otsustas ta ameti maha panna.

«Viimastel päevadel on parlamendisaadikute kohta välja tulnud mitu süüdistust, millest mõned käsitlevad ka minu varasemat käitumist. Mitmed neist on olnud valed, kuid aktsepteerin, et olen minevikus jäänud vajaka kõrgest standardist, mida me nõuame relvajõududelt, mida mul on olnud au esindada,» ütles Fallon lahkumisavalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles