Hispaania andis välja Kataloonia eksliidri vahistamismääruse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont.
Carles Puigdemont. Foto: Reuters / Scanpix

Hispaania kohtunik andis välja Euroopa vahistamismääruse võimult kukutatud Kataloonia liidri Carles Puigdemonti kinnivõtmiseks, kes viibib praegu Belgias, teatas tema advokaat neljapäeval.

Advokaat Paul Bekaert ütles telekanalile VRT, et tema klient võitleb väljaandmise vastu.

"Ma sain äsja oma kliendilt teate, et tõepoolest see (vahistamismäärus) on välja antud (Kataloonia) presidendi ja veel nelja ministri suhtes, kes on Belgias," ütles Bekaert.

"Praktiliselt tähendab see seda, et Hispaania kohus saadab nüüd Belgia föderaalprokuröridele väljaandmistaotluse," lisas ta.

Vastates küsimusele, kas Puigdemont jääb Belgiasse, ütles Bekaert: "Loomulikult. Ta on lubanud täielikku koostööd Belgia võimudega."

Bekaerti sõnul kavatseb tema klient esitada apellatsiooni, kui Belgia kohtunik peaks Hispaania väljaandmistaotluse rahuldama.

Hispaania kohtunik Carmen Lamela teatas varem, et Puigdemonti asetäitja ja veel seitse võimult tõrjutud Kataloonia regionaalvalitsuse ministrit vangistatakse uurimise ajaks. Neid süüdistatakse mässamises, mässule õhutamises ja riigi rahade väärkasutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles