Trumpi kampaaniajuht jääb järgmise nädalani koduaresti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Manafort.
Paul Manafort. Foto: CHIP SOMODEVILLA/AFP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort ja tema koostööpartner Rick Gates jäävad koduaresti vähemalt järgmise nädalani, otsustas kohtunik eile.

Uudise edastasid New York Times ja NBC News.

Manaforti ja tema äripartnerit Rick Gatesi süüdistatakse vandenõus Ühendriikide vastu ja veel 11 rikkumises, sealhulgas rahapesus, välisagendina registreerimata jätmises, valeütluste andmises ning mitmest välismaal asuvatest pangakontodest teavitamata jätmises.

Süüdistustes ei viidata Trumpi valimiskampaaniale ega esitata väiteid Kremli ja presidendi nõunike koostööst kallutada 2016. aastal toimunud presidendivalimised Trumpi kasuks.

Manafort pidi maksma 10 miljoni dollari suuruse kautsjoni, Gates maksis viis miljonit.

Süüdistuse kohaselt varjasid mõlemad miljoneid dollareid, mille nad teenisid Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši ja tema Moskva-meelse erakonna heaks töötades.

Uurimiskomisjoni juhi, FBI endise direktori ja erinõunik Robert Muelleri esitatud süüdistused on esimesed, mis puudutavad Trumpi lähemaid abisid seoses tema kampaania väidetavate Moskva-sidemete uurimisega.

Kohtuprotsess mõlema üle algab kõige varem aprillis, edastas NBC News.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles