Briti turist: andsin New Yorgi terroristile Uberis viis punkti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad töötamas New Yorgi terrorirünnakuks kasutatud auto juures.
Uurijad töötamas New Yorgi terrorirünnakuks kasutatud auto juures. Foto: JEWEL SAMAD/AFP/Scanpix

Briti turist kirjeldas väljaandele Telegraph oma šokki, kui ta mõistis, et New Yorgi terrorirünnaku korraldaja Saifullo Saipov oli eelmisel nädalal USAs tema autojuht.

Damian Erskine'i nimeline turist külastas eelmisel nädalal New Yorki ja lennujaamast hotelli jõudmiseks kasutas ta Uberi rakendust.

Tema sõnul avastas ta New Yorgi terrorirünnakust lugedes, et tema autojuht eelmisel nädalal oli teisipäeval kaheksa inimest tapnud Saipov.

Sajfullo Saipov.
Sajfullo Saipov. Foto: AP/SCANPIX

Erskine'i sõnul jutustati tund aega kestnud sõidu ajal autodest ning lõpuks andis turist Saipovile Uberis viis punkti, mis on kõrgeim võimalik hinne. «See oli imelik, sest sõitsime taksoga hotelli umbes tund aega ja rääkisime päris pikalt. Selle ajaga saab inimesest aimu, ta tundus täiesti normaalne,» ütles Erskine.

Uber kinnitas päev pärast rünnakut, et Saipov oli nende rakenduses autojuhina registreeritud. Töötanud oli ta seal pool aastat. 

Saipov vahistati teisipäeval pärast seda, kui ta oli sõitnud autoga kergliiklusteele ning alla ajanud rattureid ja jalakäijaid. Rünnakus hukkus kaheksa inimest ja vigastada sai 12.

Terrorirühmitus Islamiriik (ISIS) on võtnud rünnaku eest vastutuse ja väitnud, et ründaja oli nende liige.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles