Hispaania kohus annab käsu tagandatud Kataloonia liidri vahistamiseks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puigdemont, kelle Hispaania keskvõim eelmisel nädalal Kataloonia presidendi ametikohalt tagandas, viibib Belgias ega ilmunud eile Madridi kohtusse.
Puigdemont, kelle Hispaania keskvõim eelmisel nädalal Kataloonia presidendi ametikohalt tagandas, viibib Belgias ega ilmunud eile Madridi kohtusse. Foto: Vladimir Dobrovolskyi/Scanpix

Hispaania kohtunik annab täna välja korralduse Belgias viibiva tagandatud Kataloonia presidendi Carles Puigdemonti vahistamiseks.

Puidgemonti advokaat Paul Bekaert oli varem Flaami telekanalile VRT öelnud, et vastav määrus on juba väljastatud.

Euroopa vahistamismäärus antakse välja päev pärast seda, kui kaheksa Puigdemonti valitsuse liiget juurdluse ajaks vangi pandi.

Neid süüdistatakse Kataloonia isesesivuse väljakuulutamisega seoses mässus, mässule õhutamises ja riigi varade väärkasutamises.

Kohtunik Carmen Lamela, kes andis eile käsu Puigdemonti asetäitja Oriol Junqueras ja seitse ministrit võimaliku kohtumõistmiseni vahi alla võtta, peaks täna andma välja ka Puigdemonti vahistamiskäsu, ütles Madridi kohtuallikas AFP-le.

Kohtunik Carmen Lamela, kes andis eile  käsu Puigdemonti asetäitja Oriol Junqueras ja seitse ministrit võimaliku kohtumõistmiseni vahi alla võtta, peaks täna andma välja ka Puigdemonti vahistamiskäsu, ütles Madridi kohtuallikas AFP-le.

Bekaerti sõnul saadab Hispaania kohus pärast vahistamismäärust Belgia föderaalprokuratuurile väljaandmistaotluse.

Advokaat lisas, et tema klient esitab apellatsiooni, kui Belgia kohtunik peaks Hispaania väljaandmistaotluse rahuldama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles