Süüria väed vallutasid äärmusrühmituselt viimase ISISe käes olnud suure linna (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deir Ezzor.
Deir Ezzor. Foto: STRINGER/AFP/Scanpix

Süüria valitsusväed võtsid äärmusrühmituselt ISIS ära nende viimase suure Süüria linna Deir Ezzori, teatas täna riigimeedia.

«Armee teatas täielikust kontrollist Deir Ezzori linna üle,» ütles riigitelevisioon lahingupaigas viibivatele allikatele viidates.

Ka riiklik uudisteagentuur SANA teatas, et Deir Ezzor on täielikult vabastatud.

Inseneriüksused kammivad vallutatud linnaosi läbi, et miinid ja teised lõhkekehad kahjutuks teha, lisas televisioon.

AFP-le kaastööd tegev ajakirjanik teatas eile tõsistest purustustest linnas. Terved majad on õhu- ja suurtükirünnakutes kokku varisenud, tänavaid katavad rusud.

Deir Ezzor.
Deir Ezzor. Foto: STRINGER/AFP

Süüria valitsusväed ja nende liitlased on Vene õhujõudude toel riigi idaosas asuvas Deir Ezzoris lahinguid löönud alates septembrist, mil suudeti ISISe piiramisrõngast läbi murda. ISIS hoidis linna oma kontrolli all ligi kolm aastat.

Deir Ezzor on Süüria idaosas Iraagi piiril asuva samanimelise naftarikka provintsi pealinn.

Linna langemine tähendab järjekordset suurt hoopi džihadistidele, kes on viimastel kuudel kaotanud enamiku aladest, mille nad 2014. aasta välkpealetungi käigus Süürias ja Iraagis hõivasid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles