Venemaa hokistaar loob Putini meeskonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Aleksandr Ovetškin.
Vladimir Putin ja Aleksandr Ovetškin. Foto: Alexei Druzhinin/RIA Novosti/Scanpix

Venemaa hokistaar Aleksandr Ovetškin on sotsiaalmeedias pikalt toetanud president Vladimir Putinit, aga eile postitas ta oma Instagrami kontole üleskutse, milles kutsub inimesi astuma sotsiaalse liikumise Putini meeskond (Putin Team) liikmeteks.

Ovetškin kirjutas Instagramis: «Isiklikud saavutused ja medalid - see kõik on tore, aga hokis ja ka elus on oluline, et oleks meeskond. Ainult meeskonnaga saab muuta mängu kulgu ja võimatut saavutada. Hiljuti olen lääne meediast näinud võrdlust Putini meeskonnaga. Teate mis, mulle meeldib see võrdlus. Isiklikult olen ma valmis selle meeskonna liige olema. Ma pole kunagi varjanud oma suhet meie presidendiga. Olen teda alati avalikult toetanud.»

Hokistaar jätkas: «Ma olen kindel, et paljud meist toetavad Vladimir Putinit. Ühineme ja näitame kõigile tugevat ning ühinenud Venemaad. Täna tahan ma tutvustada sotsiaalset liikumist, mis kannab Putini meeskonna nime. Minu jaoks on see privileeg. See on nagu Venemaa koondise särgi selga panemine ja teadmine, et terve riik elab sulle kaasa.»

Ovetškin kinkis Putinile 2014. aastal Venemaa koondise särgi.
Ovetškin kinkis Putinile 2014. aastal Venemaa koondise särgi. Foto: Mikhail Metzel/ITAR-TASS/Scanpix

Kreml on populaarse sportlase otsuse üle loomulikult õnnelik. Putini pressisekretär Dmitri Peskov ütles, et tervitab Ovetškini otsust presidendile toetust avaldada, aga ei tea veel täpselt, millisel kujul see algatus ellu viiakse. Peskovi sõnul oli tema toetus üllatuseks.

Ta märkis, et Ovetškin «on väga tuntud venemaalane, väga edukas venemaalalne. Ja tõepoolest, me teame, et ta hindab meie presidenti väga kõrgelt». 

Washington Postile ütles Ovetškin, et algatuse põhjuseks on lihtsalt armastus oma kodumaa vastu. Samas väitis ta, et liikumine pole sugugi poliitilise tagamõttega.

«Ma ei ürita poliitikat teha või midagi sellist. Ma lihtsalt toetan oma presidenti ja oma riiki, sest ma olen sealt pärit. Kui USA inimesed tuleksid Venemaale, siis neid huvitaks, mis USA-s toimub. Ma hoolin Venemaal toimuvast, sest see on mu kodu ja ma olen sealt pärit,» lausus hokimees.

Ovetškin on pärit Moskvast ja on kogu oma karjääri vältel esindanud Venemaa hokikoondist. Elatist teenib ta maailma tugevaimas hokiliigas NHL, esindades Washington Capitalsi meeskonda. Sel aastal nimetati ta kõigi aegade 100 parima NHL-i mängija hulka.

Ovetškin Capitalsi särgis.
Ovetškin Capitalsi särgis. Foto: Rob Carr/AFP/Scanpix

2011. aastal teatas Ovetškin intervjuus, et on Putiniga sedavõrd lähedane, et tal on isegi presidendi kodune telefoninumber.

Sel suvel kohtus hokimees presidendiga mitmel korral. Juulis õnnitles Putin Ovetškinit ja tema kaasat abiellumise puhul ja andis naisele ka pulmakingi. Augustis nähti kuulsaid mehi Sotšis toimunud võitluskunstide üritusel kallistamas.

Putin ja Ovetškin pärast 2014. aasta jäähoki MM-i.
Putin ja Ovetškin pärast 2014. aasta jäähoki MM-i. Foto: Alexander Vilf/RIA Novosti/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles