Euroopa Liit: Kataloonia tagandatud liidri vahistamisega peab tegelema kohus (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont lahkumas Brüsselis antud pressikonverentsilt.
Carles Puigdemont lahkumas Brüsselis antud pressikonverentsilt. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Euroopa Liit keeldus sekkumast Euroopa vahistamismäärusse, mille Hispaania Belgias viibiva Kataloonia tagandatud presidendi Carles Puigdemonti kohta välja annab, öeldes, et selle küsimuse peavad lahendama kohtud.

Hispaania kohtunik annab eeldatavasti täna välja korralduse Belgias viibiva tagandatud Kataloonia presidendi Carles Puigdemonti vahistamiseks. Teda tahetakse küsitleda mässu, mässule õhutamise ja riigi raha väärkasutamise süüdistuse alusel.

Kataloonia katsed iseseisvuspüüdlustest põhjustatud kriisile rahvusvahelised mõõtmed anda on seni läbi kukkunud, Euroopa Liit on jäänud kindlalt toetama Madridi ja rõhutanud, et tegu on Hispaania siseasjaga.

Meeleavaldajad ootamas Puigdemonti pärast teisipäevast pressikonverentsi Brüsselis.
Meeleavaldajad ootamas Puigdemonti pärast teisipäevast pressikonverentsi Brüsselis. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Euroopa Komisjoni pressiesindaja Annika Breidthardt jäi sellele seisukohale truuks ka täna ajakirjanike küsimustele vastates.

«See on täielikult kohtuvõimude asi, kelle iseseisvust me igati austame,» ütles ta.

Puigdemonti Belgia advokaat Paul Bekaert, kes on varem aidanud baski separatistidel Hispaania väljaandmistaotluste vastu võidelda, ütles eile, et tema klient kavatseb Madridi väljaandmistaotluse vaidlustada.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles