Venemaal kavandati nädalavahetuseks revolutsiooni (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Maltsev võeti vahi alla ka selle aasta aprillis Saratovis, süüdistatuna  vägivalla kasutamises võimuesindaja vastu 26. märtsi aktsiooni käigus Moskvas.
Vjatšeslav Maltsev võeti vahi alla ka selle aasta aprillis Saratovis, süüdistatuna vägivalla kasutamises võimuesindaja vastu 26. märtsi aktsiooni käigus Moskvas. Foto: Dmitry Serebryakov/TASS/Scanpix

Vene Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) vahistas täna liikumise Artpodgotovka liikmed, kes kavatsesid nädalavahetusel rünnata riigiasutusi ja politseid üle Venemaa, vahendab Raadio Vaba Euroopa.

FSB andmetel kavandas opositsionäär ja endise Saratovi poliitiku Vjatšelav Maltsevi asutatud rühmitus rünnakuid Krasnojarskis, Krasnodaris, Samaras, Kaasanis ja Saratovis.

Youtube'is levib ennast rahvuslasest anarhistiks kutsuva Maltsevi ülekutse korraldada sel nädalavahetusel revolutsioon, kinnitades videosõnumis, et vene rahvas on selleks valmis. Meeleavaldus oli ajatatud silmas pidades lähenevaid aastapäevi - homme, 4. novembril tähistatakse Venemaal Rahvusliku ühtsuse päeva ja 7. novembril möödub sada aasta oktoobrirevolutsioonist.

Rühmituse eesmärk oli meelitada tänavatele rahvamassid, kes varustatuna Molotovi kokteilidega, ründaksid administratiivhooneid ja politseid, et kõigutada riigis kehtivat sotsiaal-poliitilt seisukorda, märgib FSB oma avalduses.

Moskva prokuratuur ütles möödunud kuul, et Maltsev ise viibib praegu Prantsusmaal, kus ta kavatseb taotleda poliitilist varjupaika.

Krasvojarski regioonikohtu 26. oktoobri otsusega kuulutati Artpodgotovka liikumine Venemaal äärmusrühmituseks ja keelustati selle tegevused. 10. oktoobril väljastas Moskva kohus Maltsevi vahistamismääruse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles