Põhjala ja Balti kaitseministrite istungil osaleb ka USA kaitseminister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: JohnThys / AFP / Scanpix

USA kaitseminister James Mattis külastab 6.-7. novembrini Soomet ning osaleb ka riigis toimuval Põhjala ja Balti kaitseministrite kohtumisel, teatasid USA ja Soome kaitseministeerium reedel.

Soomes kohtuvad esmaspäeval ja teisipäeval Eesti, Hollandi, Islandi, Leedu, Läti, Norra, Poola, Rootsi, Saksa, Soome, Suurbritannia ja Taani kaitseminister ning kohtumisel osaleb ka Mattis, ütles Soome ministeerium teates.

Ministrid arutavad istungil Põhja-Euroopa julgeolekut, kaitset ja Atlandi-ülest kaitsekoostööd.

Soome võõrustab Mattise külastuse ajal ka USA, Soome ja Rootsi kolmepoolset kohtumist, mille arutelu keskendub samuti kaitsekoostööle.

Mattis kohtub visiidi käigus kahepoolselt ka Soome kaitseministri Jussi Niinistöga, kellega arutatakse üldist julgeolekupoliitilist olukorda ning kahe riigi vahelist kaitsekoostööd.

Lisaks on USA kaitseministril ette nähtud kohtumine ka president Sauli Niinistöga.

Soomest läheb minister edasi Brüsselisse, kus kolmapäeval ja neljapäeval toimub NATO kaitseministrite kohtumine. Lisaks võõrustab ta äärmusrühmituse Islamiiriik vastu sõdiva koalitsiooni ministrite kohtumist. Seejärel läheb ta Suurbritanniasse, kus kohtub riigi uue kaitseministri Gavin Williamsoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles