Briti komisjon küsis Twitterilt detaile Venemaaga seotud kontodest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi ja Suurbritannia lipud
ELi ja Suurbritannia lipud Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

"Libauudiseid" ja selle mõju Briti poliitikale uuriv Briti parlamendi alamkoja komisjoni juht küsis reedel sotsiaalmeediafirmalt Twitter üksikasju Venemaaga seotud kontodest.

Mõne päeva eest esitas komisjon samasisulise taotluse sotsiaalmeediafirmale Facebook.

Digi-, kultuuri-, meedia- ja spordikomisjoni esimees Damian Collins tõi taotluses esile tõendid, mille Twitter esitas USA kongressile Venemaa toetatud sisust, mille eesmärk oli sekkuda USA 2016. aasta presidendivalimistesse.

"Istungitel selgus, et teie organisatsioon avastas 2752 kontot, mis on seotud Peterburis asuva (ettevõtte) Internet Research Agencyga," ütles Collins kirjas Twitteri tegevjuhile Jack Dorseyle.

"Seejärel ilmnes, et mõned nendest kontodest tegid postitusi, mis seostuvad Ühendkuningriigi poliitikaga... Välistegutsejate mis tahes sekkumine Ühendkuningriigi demokraatlikku protsessi on selgelt tõsine küsimus," lisas komisjoni esimees.

Collins küsis kirjas "nimekirja kontodest, mis on seotud Internet Research Agency ja mis tahes teiste Venemaaga seotud kontodega, mille (Twitter) on eemaldanud, ning näiteid nende kontode mis tahes postitustest, mis on seotud Ühendkuningriigiga".

Collins tahab soovitud teavet novembri lõpuks.

Oktoobris kirjutas ta Facebooki juhile Mark Zuckerbergile ja küsis üksikasju, "mis puudutavad mis tahes reklaame ja lehekülgi, mille eest maksid või mille seadsid sisse Venemaaga seotud kontod" ja mis on seotud mullu toimunud Brexiti-referendumiga või tänavu juunis toimunud parlamendivalimistega.

Collins ütles AFP-le tollal, et kavatseb korraldada Suurbritannia suursaatkonnas Washingtonis istungeid, kuhu ta soovib ütlusi andma kutsuda sotsiaalmeediafirmad juhte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles