Leht: Trumpi kampaanianõunik tunnistas kontakte Vene ametnikega (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carter Page.
Carter Page. Foto: Artyom Korotayev/TASS/Scanpix

Donald Trumpi valimiskampaania nõunik Carter Page tunnistas kohtumist Vene valitsusametnikega 2016. aastal, kirjutas ajaleht New York Times viitega Page'i tunnistustele kongressi komitee ees.

Endine mereväe ohvitser ja investeerimispankur Page, kes nõustas Trumpi välispoliitika küsimustes, oli intervjuudes eitanud või mitte vastanud küsimusele, kas ta kohtus Vene ametnikega, ütles leht laupäeval.

Veidi aega pärast 2016. aasta juulis aset leidnud reisi Moskvasse saatis Page «e-kirja vähemalt ühele Trumpi kampaaniaabile, kirjeldades mõtteid, mis tal olid pärast jutuajamisi valitsusametnike, seadusandjate ja ärijuhtidega ajal, mil ta oli Moskvas», kirjutas leht viitega asjaga kursis olevale isikule.

Page kinnitas hiljem Timesile kohtumisi ja ütles uudistekanalile CNN, et isikute seas, kellega ta kohtus, oli ka Vene asepeaminister Arkadi Dvorkovitš.

Tookord väitis Page, et need olid vaid väga põgusad kohtumised paari inimesega, lihtsalt «tere ütlemised».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles