Finnair alustas reisijate kaalumist (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Finnairi lennukisse sisenemas.
Reisijad Finnairi lennukisse sisenemas. Foto: Caro / Sorge/Scanpix

Soome lennufirma Finnair alustas uut programmi, mille käigus kaalutakse reisijaid enne õhku tõusmist, vahendab CNN. 

Programmi eesmärk on saada täpsemat teavet lendude kaalu kohta. Finnairi meediasuhete direktor Paivyt Tallqvist kinnitas, et reisijaid kaaluti Helsingi lennujaamas läinud teisipäeval ja kolmapäeval. «Paljud inimesed tahtsid sellest vabatahtlikult osa võtta,» ütles ta rõhutades, et kaalumised on vabatahtlikud ja anonüümsed. «Kedagi ei sunnita kaalule.»

kahe päeva jooksul nõustus end kaaluma ligi 180 inimest, seda oli oodatust rohkem.

Finnair alustatud programmiga jätkatakse ka järgmine aasta ja selle eesmärk on saada täpsemat teavet naiste, meeste ja laste keskmise kaalu kohta. Lisaks võetakse arvesse ka reisijate pagasi kaal, mille nad peavad endaga kaalule kaasa võtma.

Tallqvisti sõnul on lennunduses tavapärane lennukit keskmise reisijate kaalu alusel kalibreerida. Andmestik põhineb Euroopa Lennundusohutusameti 2009. aasta uuringutel. Finnair aga soovib olla täpsem ajakohasem oma lendude planeerimisel. «Lennuki kaal mõjutab nii paljut, kaas arvatud selle kütuse kulu, kiirust ja tasakaalu.»

Finnair loodab uuringu jooksul saada umbes 2000 mehe, naise ja lapse kaalu. Andmeid kogutakse talve ja kevade jooksul, sest talviti on tavaliselt pagasi ka kehakatete kaal suurem kui kevadel.

Tallqvisti sõnul viidi sarnane uuring läbi 80ndatel. 

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles