Jeemenis Adenis hukkus enesetapurünnakutes vähemalt viis inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnakust tekkinud kahju Jeemenis.
Õhurünnakust tekkinud kahju Jeemenis. Foto: Khaled Abdullah/REUTERS/Scanpix

Jeemeni lõunaosas Adenis hukkus täna kahes enesetapurünnakus julgeolekujõudude peakorteri vastu vähemalt viis sõdurit, teatas ametnik.

«Tõenäoliselt on rünnakute eest vastutavad Araabia Poolsaare Al-Qaeda islamiäärmuslased,» sõnas ametnik avalduses.

Al-Qaeda võitleja lõhkeainet täis auto plahvatas Adeni keskosas Khor Maksari rajoonis asuva peakorteri ees. Adenis baseerub Jeemeni rahvusvaheliselt tunnustatud valitsus. Põhjas Sanaas on valitsuse väljakuulutanud huthi šiiamässulised ning nende liitlased.

Plahvatuse järel tungis kriminaaluurimise osakonda mitu džihadisti, kes süütasid arhiive ja toimikuid. Veel üks võitleja õhkis oma pommivöö.

Jeemenis puhkes relvakonflikt 2014. aastal president Abedrabbo Mansour Hadi valitsusvägede ning huthi šiiamässuliste ja nende liitlaste, ekspresidendi Ali Abdullah Saleh' lojalistide vahel. Hadi vägesid toetab Saudi Araabia sõjaline koalitsioon. Ebastabiilset olukorda on kasutanud ära Al-Qaeda, kes on oma positsioone tugevdanud riigi lõunaosas.

USA korraldab Jeemeni Al-Qaeda vastu tihti droonirünnakuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles