Video: Vietnamis on taifuun nõudnud vähemalt 27 inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutatud linn vietnamis.
Üleujutatud linn vietnamis. Foto: STR/AFP/Scanpix

Vietnami lõuna- ja keskosas on võimsa taifuuni Damrey tagajärjel hukkunud juba 27 inimest ja veel 22 jäänud kadunuks, teatasid võimud.

Kadunute seas on Binh Dinhi provintsi ranniku lähedal uppunud kaubalaevade meeskondade 17 liiget, on öeldud Vietnami eriolukordade teenistuse avalduses. Veel 74 meeskonnaliiget päästeti varem.

Üle 600 maja on hävinud ja ligi 40 000 saanud kannatada. Taifuun on piirkonnas põhjustanud ulatuslikult elektrikatkestusi. Lennufirmad jätsid ära kümneid lende.

Ulatuslikku kahju on tekitatud riisipõldudele ning uppunud või kahjustusi on saanud 228 kalapaati. Tormituulte kiirus küünib 130 kilomeetrini tunnis.

Enim on torm laastanud Khanh Hoa provintsi, kus on hukkunud 16 inimest. Tormi eel evakueeriti sellest piirkonnast üle 30 000 inimese.

2017. aastal on riiki räsinud tosinkond suuremat tormi, mille tagajärjel on hukkunud või kadunud 240 inimest.

Vietnamlased üleujutatud kodus seismas. 
Vietnamlased üleujutatud kodus seismas. Foto: STR/AFP

Rängad vihmasajud jätkuvad prognooside kohaselt kuni teisipäevani, sealhulgas ka riigi keskosas asuvas Danangi provintsis, kus mõne päeva pärast peaks aset leidma Aasia ja Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) tippkohtumine, millel osalevad teiste seas USA president Donald Trump, Vene president Vladimir Putin ja Hiina riigipea Xi Jinping.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles