Video: Venemaal võeti rahvuslaste meeleavaldusel kinni 263 inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Moskvas meeleavaldajaid kinni pidamas.
Politsei Moskvas meeleavaldajaid kinni pidamas. Foto: MAXIM ZMEYEV/AFP/Scanpix

Vene politsei pidas täna Moskvas kinni 263 aktivisti, kes kogunesid kesklinna ja üritasid loata meeleavaldusel protestida president Vladimir Putini vastu, teatas riiklik uudisteagentuur TASS.

«Praegu on kinnipeetute arv tõusnud 263ni,» ütles allikas politseist TASSile. Keelustatud opositsioonirühmituse aktivistid olid kogunenud Kremli müüride lähistele. Lisaks arreteeriti inimesi Peterburis.

Vene julgeolekutöötajad Peterburis.
Vene julgeolekutöötajad Peterburis. Foto: Pm

Peterburis viibinud juhtumi tunnistaja sõnul linnas liikvel rohkem politseinikke ja ajakirjanikke kui meeleavaldajaid. Sellest hoolimata võeti mõned protestijatest ka vahi alla. 

Peterburi politsei meeleavaldajat arreteerimas.
Peterburi politsei meeleavaldajat arreteerimas. Foto: Pm

«Avaliku korra rikkumise eest Moskva kesklinnas on kinni peetud 263 inimest. Nad viidi kõik kohalikesse politseijaoskondadesse,» teatas Moskva politsei avalduses. TASSi andmetel kandsid mitmed meeleavaldajad kummikuulidega püstoleid ja nukiraudu.

AFP teatel asus märulipolitsei ükshaaval minema viima kõiki Kremli lähedal meelt avaldanud aktiviste. 

Meedia andmeil korraldasid loata meeleavalduse Vjatšeslav Maltsevi toetajad. Maltsevi vastu alustati tänavu juulis kriminaalasi äärmuslusele ässitamise eest. «Ta lahkus riigist ning jätkab vägivallapropaganda tegemist internetis,» teatas Vene julgeolekuamet FSB.

Meeleavaldusi korraldati Moskvas ka eile, kui kinni peeti samuti kümneid inimesi. «Üle 70 inimese on kinni võetud Vene marsil,» ütles registreerimata Rahvuslaste Partei kaasesimees Ivan Beletski eile Interfaxile.  «Kinnipeetute hulgas on kõik marsi korraldajad,» lisas Beletski.

Kaadrid eilselt meeleavalduselt: 

Politsei teatel osales eile Moskva Pererõva tänaval rahvuslaste meeleavaldusel umbes 200 inimest. Üks ürituse korraldajatest Roman Kovaljov ütles, et 25 inimest võeti kinni. Marss keelati ja politsei ei lubanud loosungeid ning plakateid kandnud inimestel sellest osa võtta.

Meeleavaldustel nõuti Vene presidendi Vladimir Putini tagasiastumist

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles