Põhja-Korea hoiatas Trumpi mõtlematute avalduste eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: STR/AFP/Scanpix

Põhja-Korea hoiatas täna USA presidenti Donald Trumpi mõtlematute avalduste tegemise eest ajal, mil Trump alustas oma Aasia ringreisi.

«Ameeriklased nõuavad hingeliselt ebastabiilse Trumpi tagandamist, sest ta võib oma avaldustega tuua kaasa tuumahävingu USAs,» kirjutas Põhja-Korea võimupartei ajaleht Rodong Sinmun.

Täna Jaapanisse saabunud Trump hoiatas, et mitte ükski diktaator ei tohiks USAd alahinnata.

Trump külastab oma ringreisil ka Lõuna-Koread.

ÜRO Peaassambleel peetud kõnes ähvardas Trump Põhja-Korea hävitada, kui ta ründab USAd või selle liitlasi.

«Trump pole mõistusele tulnud ja ärritab DPRKd (Põhja-Korea Demokraatlikku Vabariiki) oma rumalate avaldustega,» kirjutas Pyongyangi väljaanne, mis viitas ka USA ametnike kriitikale Trumpi suunas.

USA president  Donald Trump Jaapani peaministri Shinzo Abega golfi mängimas. 
USA president  Donald Trump Jaapani peaministri Shinzo Abega golfi mängimas. Foto: HANDOUT/AFP

«Kui USA hindab DPRK karmimat tahet valesti ja käitub ettevaatamatult, siis peab viimane resoluutselt ja armutult esimest karistama, mobiliseerides kõik väed,» lisati ajalehes.

Põhja-Korea ähvardas suvel mitu korda tulistada rakette USA Vaikse ookeani territooriumi Guami lähistele. See vallandas sõnasõja Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea noore riigijuhi Kim Jong-uni vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles